DENTEX TEKUĆI KOMPOZIT

Description

SOLUTIO BONUS

DENTEX SVETLOSNOPOLIMERIZIRAJUĆI TEKUĆI KOMPOZIT

GENERALNE INFORMACIJE I UPUTE ZA UPORABU:

‘Dentex tekući kompozit’ sastoji od methmethacrylate monomera , anorganskog punila i nanočestica . Zbog svojih velikih tekućih i tiksotropnih svojstva može se koristiti za mali prostor koji se ne može ispuniti primjenom drugih kompozita . Punilo je oko 34 % volumena . Veličina čestica varira 0,03-1 mikrona.

PAKIRANJE :

Šprica s metalnim vrhom

2.5g u jednoj šprici

Boja : A1 , A2 , A3 nijanse

Odgovara VITA ® A1 , A2 , A3 nijanse

SASTAV :

BisGMA

Anorgansku punilo : Barijevo staklo

Nanočestice : nano – silika

Fotoinicijatorski stabilizator

IZGLED :

Svjetlo žuta ljepljiva pasta .

FUNKCIJA :

Nakon pripreme i apliciranja kompozita , plavo svjetlo UV se primjenjuje za pokretanje slobodnih radikala polimera iz organske i anorganske smole kompozita koja pokazuje veliku snagu vezanja i estetski izgled kao pravi zub .

Indikacije za primjenu :

Idealno za klasu III , V i nekim manjim non – stress –  klase IV nadomjestka

Pečaćenje fisura

Inlay , onlay

Porculanski popravak

UPUTE

( 1 ) Priprema : izolirati i pripremiti zub .

( 2 ) Čišćenje: isprati s vodom .

( 3 ) Sušenje : Nježno osušite na zraku dok nema vode . Ne sušiti caklinu ili dentin prekomjerno .

( 4 ) Primjena Dentex Self- Etching ljepila ( SOA ) : Rasporedite 1-2 kapi  SOA i miješajte vaticom/kistom. Dodati optimalnu količinu SOA-e.

Dodati dovoljno SOA-e u cijeloj pripremi s malom vaticom/kistom dok se ne postigne sjajna površina, a zatim čekati 10 sekundi . Nakon toga isušite blagim tokom zraka kroz 5 sekundi .

( 5 ) Osvijetliti SOA kroz 20 sekundi na 500 ± 50mW/cm2 . Držite izvor svijetla na udaljenosti od jetkane površine manje od 4 mm .

( 6 ) Primjena Dentex tekućeg kompozita ( FLC ) : FLC aplicirati u preparaciju i osvijetliti UV-om 30 sekundi. Dubina stvrdnjavanja je oko 2,5 mm za 20s . ( Kako bi se izbjeglo stiskanje i stres za velike šupljine preporučuje se postupno punjenje.)

Općenito, 1-2 mm u koracima aplicirati s različitih strana tako da je restauracija izgrađena postupno . Svaki korak osvijetliti 20 sekundi .

( 7 ) Obrada restauracije .

( 8 ) Poliranje : korištenje polir trake ili diska za poliranje površine .

UPOZORENJE :

Nemojte koristiti ovaj proizvod za pacijenta koji je alergičan na metilmetakrilat . Nemojte koristiti ovaj proizvod s bilo kojim materijalom koji sadrži eugenol .

MJERE :

Methmethacrylate smole u kontaktu s kožom može prouzročiti preosjetljivost kod osjetljivih osoba . U slučaju kontakta , isperite kožu sa sapunom i vodom . Za teže slučajeve potražiti liječničku pomoć .

POZOR :

Kod izloženosti pulpe prekrivanje materijalima kao što su kalcij hidroksid se može koristiti prije korištenja ovog proizvoda .

ČUVANJE :

Čuvati na 25 ℃ ili manje na hladnom i suhom mjestu i izbjegavajte izravno izlaganje suncu . Rekapitulacija šprice nakon uporabe .

ODLAGANJE :

Nakon što se proizvod iskoristi, odlagajte ga kao obični medicinski otpad .

ROK TRAJANJA : 2 godine

Cijena; na upit

This post is also available in: English

This post is also available in: English